• ozgeozsezer@gmail.com
  • 05338697907
  • icon01

    Kök Kanal Tedavisi

    Endodonti, kök kanal tedavisiyle ilgilenen diş hekimliği branşıdır.

  • icon01

    Kapanış Düzenlemesi

    Diş Hizalama en iyi hafif ısırma problemlerini tedavi etmek için kullanılır.

  • icon01

    Estetik Diş Hekimliği

    Diş estetiği çok öne çıkan çarpıcı bir unsurdur.

  • icon01

    Diş Taşı Temizliği

    Bu işlem, dişlerin sağlığını korumak, diş eti hastalıklarını önlemek ve ağız hijyenini sağlamak için düzenli olarak yapılmalıdır.

  • icon01

    Muayene

    Diş sağlığınızın durumuna bakmak için yapılan detaylı muayene.

  • icon01

    Boşluk Muayenesi

    Diş aralarındaki boşlukların tedavi edilerek doldurulma işlemidir

  • icon01

    İmplant Tedavisi

    Bu işlem, desteklenen protezler veya tek diş restorasyonları için kullanılır ve genellikle titanyumdan yapılmış vidalar kullanılarak gerçekleştirilir.

  • icon01

    Kapanış Düzenlemesi

    Diş Hizalama en iyi hafif ısırma problemlerini tedavi etmek için kullanılır.

  • icon01

    Diş Beyazlatma (Bleaching)

    Diş beyazlatma, dişlerinin renginden memnun olmayan kişilere önerilen estetik bir çözümdür.

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş beyazlatma, dişlerinin renginden memnun olmayan kişilere önerilen estetik bir çözümdür. Çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişleri beyazlatmak veya kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan bir oksijenasyon yöntemidir. Dış faktörlere bağlı renklenmeler: Dişler üzerindeki lekeler bazı yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi (kahve, çay, kırmızı şarap, köri, soya, meyve suları, kolalı içecekler vs...) ya da sigara kullanımı nedeniyle oluşmaktadır. Dişlerinizin yüzeyinde tutunan bu lekeler dişlerinizin sararmasına sebep olurlar. Bu lekeler diştaşlarıyla birlikte veya sadece lekeler şeklinde bulunabilir. 6 ayda bir dişhekimine kontrole giderek dişhekiminizin uygun gördüğü yöntemlerle ve uygun gördüğü zamanlarda dişlerinizi temizletmelisiniz.
İç faktörlere bağlı renklenmeler:
Dişler bir yaralanma/ travma sonucu veya doğal yaşlanma sürecinin bir sonucu olarak sararabilirler. 
Amalgam (gri) dolgu yapılmış dişlerde amalgam içindeki özellikle bakır ve korozyon ürünlerinin dişteki kanallara sızması sonucu dişte gri-siyah renkleşmeler olabilir.
Kanal tedavisi gömüş dişlerde zamanla renk değişimi olabilir.

DİŞ BEYAZLATMA

Şu anda bilinen iki değişik beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayabileceği bir yöntemdir, ikinci yöntem ise klinikte hekim tarafından yapılan beyazlatmadır. Her iki yöntem de etkin olmasına rağmen, hangisinin tercih edileceği renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekiminizin kararına bağlıdır.
Klinikte beyazlatma (office bleaching) Hekiminizin uygun gördüğü beyazlatma jelinin ısı yada ışık ile aktive edilemesi ile yapılır. Öncelikle diş yüzeylerindeki dış renkleşmeler ve varsa diş taşları temizlenir. Diş yüzeyleri cilalanır. Başlangıç fotografı alınır ve renk skalası ile dişin tonu belirlenir. Diş etlerine beyazlatma jelinin değmesini engellemek amaçlı koruyucu bir jel sürülür ve hastaya koruyucu gözlük takılır. Beyazlatma ajanı diş yüzeylerine uygulanır ve 20-30 dakika süreyle aktive edilir.Office bleaching uygulamasının ,home bleaching ile devam ettirilmesiyle daha memnun edici sonuç elde edilir.
Evde yapılan beyazlatma (home bleaching) Sizden alınan ölçülerle hazırlanan plakları günde en az 4 saat takarak beyazlatma işlemini evinizde yaparsınız. Bu ,tercihe göre gün içinde ya da uyurken takabileceğiniz,oldukça ince ,silikon plaklardır.Doktorunuzun önerdiği miktardaki ağartma jelini plağın dişlerinizin ön yüzüne denk gelecek kısmına koyar, plağı ağzınıza yerleştirirsiniz. Bir iki hafta kullanım sonucu istediğiniz renge kavuşabilirsiniz. Evde yapılan ağartma yönteminde konsantrasyon miktarı daha düşük tutulduğu için yavaş ama kalıcı beyazlık elde edilir.
Beyazlatmadan sonra dikkat edilecek hususlar: Beyazlatma işlemi sonrasında 24 saat içinde hassasiyetler olabilir. Özellikle hassasiyet giderici diş macunları kullanılmalıdır.Bu hassaslık kesinlikle kalıcı değildir.Beyazlatma reaksiyonu 24 saat süreyle devam eder. Bu nedenle işlem sonrası 24 saat süreyle renklendirici herhangi bir besin (kırmızı şarap, köri soslu besinler, meyve suları, salçalı besinler, çay ve çay çeşitleri, kahve vs.) yiyip içilmemesi gerekmektedir.
İşlem sonrası tüketilen asitli içecekler hassasiyeti arttırabilir. Bu nedenle 24 saat süreyle bu tür içecekler tüketilmemelidir.
Dişlerin temizliği aynı şekilde yapılmaya devam edilir.

Beyazlatma hangi durumlarda yapılmaz?

Süt dişlerinde

Aşırı aşınmış dişlerde

Ağızda porselen kuron gibi restorasyonlar varsa

Hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlarda

Hidrojen peroksit veya karbamid peroksit allerjisi olan kişilerde.

Ağız hijyeni kötü olan bireylerde

Aşırı hassas dişleri olan hastalarda (hassasiyet giderici tedaviler uygulandıktan sonra beyazlatma yapılabilir.)

İleri boyutta tetrasiklin lekeleri olan dişlerde

Dişlerinde kırık, aşırı çatlak, çürük olan kişilerde

Dişetleri çok fazla çekilmiş ve köklerin büyük bir kısmı açığa çıkmış kişilerde beyazlatma yapılmamaktadır.

Diş İmplantları

Diş İmplantları, çeşitli nedenlerle eksilen dişlerin estetik ve fonksiyonunu yeniden kazandırmak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen genellikle titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir.
Diş hekimliğinin günümüzde geldiği aşamada, diş eksikliği durumlarında doğal dişin yerini alabilecek en iyi diş tedavisi seçeneği tartışmasız diş implantlarıdır. Diş veya köprü yapmak için dişlerin kesilmesine gerek yoktur. İmplant tedavileri yapılmak suretiyle diş dokuları maksimum düzeyde korunmuş olur.
Hareketli protez kullanan hastalar, özellikle yemek yerken büyük sıkıntı çekerler, çiğnemede güçlük yaşarlar. İmplant, çiğneme sorunlarını ortadan kaldırır. Ağızda çiğneme fonksiyonu en iyi şekilde sağlanmış olur.
Dişlerin çekilmesi veya herhangi bir nedenle kaybı halinde kemik, erime ve yıkım sürecine girer. İmplant, çene kemiğinin erimesini ve küçülmesini engeller.
Üst çenedeki dişlerin kaybı nedeniyle protez kullanma durumunda ise, protez damağı örttüğü için kişiler yeteri kadar tad alamazlar, ayrıca protez mide bulantısı sorunu yaratır. İmplant, bu tür problemleri ortadan kaldırır.
Özellikle total protez kullanılması durumunda, yaşın ilerlemesiyle birlikte kemik erimesine bağlı olarak protezlerin tutuculuğu azalır. Haslara protez (takma) dişlerini kullanmakta zorlanırlar.
Yemek yeme ve konuşma sırasında protezlerin çıkardığı sesten rahatsız olur, kendisini yaşlı hisseder. Buna karşın, implant üstü protezler hareket etmediği ve doğal dişe en yakın çözüm olduğu için yeme, içme, konuşma ve estetik fonksiyonunu tam olarak yerine getirir. Bu durum, hastalara psikolojik destek sağlar.

İMPLANT, HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR

Tek Diş Kaybında İmplant

Tek diş kaybında, klasik tedavi yöntemi, köprü yapılmasıdır. Bu yöntemde esas, komşu dişlerin küçültülüp, küçültülmüş dişlerden destek alarak o bölgeye köprü yapmaktadır. Ancak, bu yöntemde, sağlam diş dokularına zarar verilmiş olmaktadır. Oysa, tek diş eksikliğinin olduğu bölgeye diş implantı yerleştirildikten sonra implant üzerine kuron yapıldığında çevre dişlerin dokusu maksimum derecede korunmuş olmakta, komşu dişlerin kesilmesine gerek bulunmamaktadır.

Birden Fazla Diş Eksikliğinde İmplant

Birden fazla diş eksikliğinde, eksik dişin sayısına ve yerine göre ya köprüyle ya da hareketli bölümlü protezlerle eksik bölgeler doldurulmaktadır. Bu eksik diş bölgesine uygun sayıda implant yerleştirerek üzerine yapılacak sabit bir köprüyle, ağızdaki diğer doğal dişler korunacak veya kişi hareketli protez kullanmak zorunda kalmayacaktır.

Tam Dişsizlik Durumunda İmplant

Tam dişsizlik durumunda, geleneksel yöntem tam protez uygulamasıdır. Fakat tam protez kullanmak hastalar için çok sıkıntılı bir durumdur. Protez bir kalınlık oluşturduğu için başlangıçta ağızda fazlalık hissi, konuşmada bozukluk olmaktadır.
Hastalar yemeğin tadını alamadıklarından ve yeterince çiğneyemediklerinden şikayetçidirler ki tam protezle çiğneme kuvveti doğal dişlerle kıyaslandığında yüzde 80-85 oranında azalmaktadır. Özellikle alt çenede, protezin oturduğu alanın çok küçük olması ve dil gibi çok hareketli bir organla komşu olmasından dolayı tam protez kullanmak, alışılması çok zor ve güç bir durumdur.
Protezin hareketine bağlı olarak yumuşak dokuda vuruk dediğimiz yaralar oluşabilmektedir. Çene kemiğine yerleştirilen 6-8 implant üzerine yapılan köprülerle hastalar, total protezin tüm bu zorluklarından kurtularak yeniden tamamen sabit bir proteze kavuşabilmekteler. Bu durum hastalar için ikinci bahar olarak söylenebilir. Protez plağı olmayacağı için fazlalık hissi, tad almama sorunu ve konuşma problemi ortadan kalkmaktadır.
Çene kemiğine yerleştirilen implant, üst çenede 2-3 ay, alt çenede ise 1.5-2 ay içinde çene kemiğine kaynaşma işlemini tamamlar. Ancak; bu süreler, somut vakaya ve kullanılan implantın türüne göre değişebilir.
Bu süre içinde, estetik ve fonksiyon gereksinimleri dikkate alınarak hastaya, diş eti destek alınmaksızın geçici protez diş uygulaması yapılabilir.
İmplant çene kemiğine kaynaştıktan ve yumuşak dokunun iyileşmesi tamamlandıktan sonra, diş implantının üzerine protez dişin yapımı ve yerleştirilmesi aşamasına geçilir.
Protez aşamasının ilk işlemi olarak, başlangıçta planlanan tedavi doğrultusunda, protez diş yapımına yönelik gerekli ölçüler alınır. Alınan ölçüye uygun olarak yapılan protez dişler, implant üzerine uyumlanır.
İmplantlar, geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi bir fonksiyon sağlar ve estetik görüntü verir.

Görüşler

Müşteri Yorumlarımız

img
img

Diş Beyazlatma hizmeti almak istiyordum. Ancak her poliklinik güvenli değil. Çokça araştırdım ve DieNlife Dental Klinik ulaştım.Kendileri gayet profesyonel ve ilgili. Çok memnun kaldım.

Ayşegül Yurt
img
img
img

DieNlife Dental Klinik ziyaretimde kök kanal tedavisi yaptırdım. Harika ve hızlı bir şekilde yaptılar. İnanılmaz ilgililer. Ağrılarım dindi. Ne kadar Teşekkür Etsem Az.

Burak Yahşi
img